Tijdens haar algemene ledenvergadering hebben de bij de NLE aangesloten letselschadebureaus unaniem afstand genomen van het betalen voor dossiers als middel om nieuwe zaken te verwerven. Daarmee willen de bureaus zich nadrukkelijk onderscheiden van de ‘cowboys in de markt’ die veelal wel betalen voor zaken.

Rini Withagen, voorzitter van de NLE: “Omdat het aantal bureaus dat betaalt voor dossiers de laatste jaren toeneemt, is het passend om als NLE krachtig afstand te nemen van deze praktijken. Het was en is voor NLE-kantoren niet toegestaan om te betalen voor zaken. Binnen De Letselschade Raad zijn wij in gesprek over de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat letselschadeslachtoffers niet in verkeerde handen kunnen vallen, doordat verwijzers dossiers verkopen aan niet-keurmerkbureaus. Wij zijn een voorstander van een wettelijk verbod op deze praktijken, zoals SP-Kamerlid Michiel van Nispen recent heeft voorgesteld.”

Koplopers in kwaliteit
Tijdens de drukbezochte ledenvergadering, waar vertegenwoordigers van 20 letselschadekantoren aanwezig waren, presenteerde de NLE haar nieuwe huisstijl en website. De nieuwe NLE-slogan is geworden ‘koplopers in kwaliteit’. Withagen: “NLE-kantoren zijn verplicht aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade, wat in de praktijk betekent dat ze toetsbaar voorop lopen op gebieden als deskundigheid en integriteit. Dat mogen we best wat meer voor het voetlicht brengen en dat doen we nu door middel van de slogan. Het merendeel van de keurmerkkantoren heeft zich bij de NLE aangesloten en het aantal leden groeit nog steeds, waardoor we steeds daadkrachtiger worden.”

Erelid
Veteraan Gerard Kloppenburg, één van de oprichters van de NLE, werd benoemd tot erelid van de vereniging. Hij bevindt zich daarmee in het goede gezelschap van de overige ’founding fathers’ van de NLE, namelijk Hans Noordsij, Guus Berntsen en Coen Tijbout.

NLE bestaat 24 jaar
De Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE) werd opgericht op 23 maart 1998 en bestond woensdag dan ook precies 24 jaar. Voorzitter Rini Withagen kondigde vast aan dat het 25-jarig jubileum volgend jaar niet ongemerkt voorbij zal gaan: “We gaan dat met elkaar groots vieren.”