Op 12 april 2018 vond het tweede Keukentafeloverleg plaats. Het concept is binnen de NLE bedacht, om met een groep branchegenoten in een informele setting, namelijk letterlijk aan de keukentafel, onder het genot van lekker eten en drinken, verdiepend te kunnen praten over belangrijke onderwerpen. Ditmaal was het thema: Van verharding naar vertrouwen.

Het werd een volle keukentafel, maar liefst 20 deelnemers vanuit vrijwel alle letselschade-disciplines waren aanwezig: advocaten, experts, medisch adviseurs, slachtoffer-organisaties, verzekeraars en wetenschappers. De gastheer zorgde voor een uitmuntende Italiaanse maaltijd en er was live-muziek (vooral het lied ‘Er staat een Maserati in de straat’ viel in de smaak).

Inhoudelijk werden er harde noten gekraakt. En er kwamen oplossingsrichtingen op tafel. Soms oplossingen die direct toepasbaar zijn, soms vergezichten waarnaar de branche kan toewerken. Het zou ons niet verbazen als we over¬†enige tijd kunnen zeggen: “dit baanbrekende initiatief is aan de NLE-keukentafel ontstaan.”

De NLE zal het Keukentafeloverleg jaarlijks gaan herhalen.