In een reeks interviews kunt u kennismaken met de bestuursleden van de NLE: Annemiek van Reenen-ten Kate, Tessa ’s Gravemade, Georgette Kuntz, Sander Haartsen en Lisa Sjaardema. Annemiek bijt het spits af!

Waar ben je werkzaam?
Ik ben werkzaam bij Hofmans Letselschade. In 2017 heb ik samen met Maaike van den Berg Hofmans Letselschade overgenomen van oprichter Daniël Hofmans. Naast mijn werkzaamheden als directeur, het grootste deel van de week, houd ik mij ook bezig met het behandelen van medische aansprakelijkheidszaken.

Sinds wanneer ben je actief voor de NLE?
Ik ben sinds 2014 bestuurslid van de NLE. Ik ben jarenlang vicevoorzitter geweest en sinds november 2023 ben ik voorzitter.

Wat is volgens jou het belangrijkste kenmerk van de NLE?
Als belangenbehartiger sta ik voor kwalitatief goede hulp aan slachtoffers van letselschade. De NLE is de branchevereniging die kwaliteit als één van de belangrijkste speerpunten heeft. Onze leden zijn allemaal in het bezit van het NKL en beschikken over de juiste kwaliteiten om slachtoffers goed te kunnen helpen.

Kwaliteit betekent dat onze hulp aan slachtoffers aan bepaalde, toetsbare normen voldoet. De NLE staat voor het bevorderen van kwaliteit van de behandeling van letselschades en levert op dat punt bijvoorbeeld input in het Platformoverleg van de Letselschade Raad en neemt deel in verschillende initiatieven en commissies in de branche. Denk aan de Normcommissie van het NKL bijvoorbeeld.

Welk NLE-moment is je het meest bijgebleven?
Dat zijn er twee. De NLE is in 2018 lid van het Platformoverleg van de Letselschade Raad geworden. Dat was een belangrijk moment en sindsdien hebben ook steeds meer letselschadekantoren zich aangesloten bij de NLE. We zijn nog steeds groeiende. Sinds medio vorig jaar hebben we al meer dan zeven  kantoren verwelkomd.

Het Keukentafeloverleg is enige jaren geleden ontstaan om een goed gesprek te initiëren met verschillende partijen uit de letselschadewereld, onder het genot van een hapje en drankje. Samen eten verbindt en de NLE wil partijen met elkaar verbinden om zo ook meer aandacht voor elkaar te hebben en te krijgen en beter te kunnen samenwerken. Het ‘overleg’ vindt ook letterlijk aan (mijn) keukentafel plaats en er wordt altijd Italiaans gekookt. Er worden ongeveer twintig personen uitgenodigd. Het grappige is, dat iedereen die een uitnodiging ontvangt, ook heel graag wil komen en er bijna nooit een afzegger is! De sfeer is heel informeel en er zijn heel goede en waardevolle gesprekken. Iedereen praat echt met iedereen!

Wat kan de NLE de komende jaren bereiken?
Ik geloof in het collectief. Samen bereik je meer en weet je meer. Daarom hoop ik dat nog meer NKL-kantoren zich bij de NLE zullen aansluiten. ‘Samen sterk’ is een adagium waar ik echt in geloof. Ik zie in de markt veel versplintering: veel kleine initiatieven met een beperkt aantal partijen. Hoe meer NKL-kantoren zich bij de NLE zullen aansluiten, hoe beter het kaf ook van het koren zal worden gescheiden.