In een reeks interviews kunt u kennismaken met de bestuursleden van de NLE: Annemiek van Reenen-ten Kate, Tessa ’s Gravemade, Georgette Kuntz, Sander Haartsen en Lisa Sjaardema. Deze keer is het de beurt aan Tessa!

Waar ben je werkzaam?

Bij Flyct letselschade als algemeen directeur. Flyct is een letselschadebureau en heeft twee kantoren in Nederland: ons hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel en een kantoor in Assen. 

 

Bij Flyct staat toegankelijkheid centraal. Wij vinden dat elk slachtoffer recht heeft op deskundige belangenbehartiging, altijd en overal.  Dit is waarom de juristen van Flyct door heel het land werken. Maar we zijn ook actief buiten de landsgrenzen. Als een van de weinige spelers in de markt kan Flyct ook helpen bij een juridisch geschil of ongeval in het buitenland. Onze juristen zijn gespecialiseerd in buitenlands recht.

 

Wat Flyct verder bijzonder maakt, is de combinatie van oprechte betrokkenheid en uitgebreide expertise. Mijn collega’s beschikken over veel kennis en ervaring in het letselschadevak. We zorgen ervoor dat slachtoffers zich gehoord voelen en dat zij de ondersteuning krijgen die ze verdienen: ‘Onze dienstverlening is een positieve ervaring na een ongeluk.’

 

Sinds wanneer ben je actief voor de NLE?

In november 2020 trad ik toe tot het NLE-bestuur als algemeen  bestuurslid. Vanaf de nieuwe bestuurstermijn in november 2023 ben ik vice-voorzitter. Ik ben vervangend lid van het Plaformoverleg van De Letselschade Raad en maak binnen de NLE deel uit van de werkgroepen BGK en Netwerk. 

 

Wat is volgens jou het belangrijkste kenmerk van de NLE?

De kracht van de NLE is dat we als NLE-kantoren samen optrekken ten gunste van letselschadeslachtoffers. Wij zijn er voor onze leden door onze betrokkenheid en deskundigheid bij allerlei onderwerpen in de branche. Wij dragen bij aan de totstandkoming en evaluatie van de letselschaderichtlijnen DLR en we onderhouden relaties met stakeholders zoals Slachtofferhulp. 

Aan de sterkte groei van ons aantal NLE-leden merken wij de behoefte om ons als collectief sterk te maken, om te voorkomen dat slachtoffers dubbel gedupeerd raken door tussenkomst van ongereguleerde belangenbehartigers. 

 

Welk NLE-moment is je het meest bijgebleven?

Het is moeilijk om één hoogtepunt te kiezen, maar wat me altijd raakt, is de bevlogenheid en passie van onze leden. Tijdens bijeenkomsten proef je dat iedereen zich inzet voor de kwaliteit van dienstverlening aan onze cliënten. Ondanks onze drukke banen zijn er altijd voldoende leden die zich inzetten voor de diverse werkgroepen. Daarmee spelen we een belangrijke rol in positieve ontwikkelingen binnen de branche.

 

Wat kan de NLE de komende jaren bereiken?

We willen het aantal NLE-leden (NKL-aangesloten kantoren) verder uitbreiden, om onze invloed in de branche nog verder te vergroten. Die invloed willen we onder meer gebruiken om kwalijke praktijken in onze sector uit te bannen. En we werken er aan dat verzekeraars de NLE-leden erkennen, in alle facetten van de schaderegeling, als betrouwbare samenwerkingspartners. Want dat verdienen wij en de mensen die wij bijstaan in het verhalen van letselschade. Ook dit is een belangrijk onderdeel van het scheiden van het kaf van het koren.