De NLE maakt zich al bijna 25 jaar jaar sterk voor kwaliteit

De Branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE) is een vereniging van gespecialiseerde letselschadekantoren. De NLE bestaat sinds 1998. Inmiddels zijn er meer dan 30 kantoren bij de vereniging aangesloten. In totaal werken er bij de NLE-kantoren ongeveer 175 fte letselschade-experts en worden er jaarlijks 35.000 letselschadezaken behandeld. De NLE vertegenwoordigt met een marktaandeel van zo’n 30% de toplaag van de totale belangenbehartigerssector in de Nederlandse letselschadebranche.

De Branchevereniging NLE heeft al veel bereikt. Zo werd er meegewerkt aan de oprichting van het Keurmerk Letselschade, de ontwikkeling van de Gedragscode Behandeling Letselschade en aan de ontwikkeling van het BGK-convenant tussen belangenbehartigers en verzekeraars. De NLE staat in nauw contact met andere stakeholders in de letselschadebranche, zoals De Letselschade Raad, Slachtofferhulp Nederland, advocatenverenigingen LSA en ASP en het Verbond van Verzekeraars. Onze insteek daarbij is de bevordering van kwaliteit van de letselschadebehandeling in alle opzichten. Daarbij staat het belang van het slachtoffer centraal.

Om te kunnen toetreden tot de NLE moet een letselschadekantoor aan de hoogste kwaliteits- en integriteitseisen voldoen. Zo dient het kantoor houder te zijn van het Nationaal Keurmerk Letselschade van De Letselschade Raad. NLE-kantoren worden regelmatig onafhankelijk getoetst op deze kwaliteitscriteria.

Door te kiezen voor een NLE-kantoor als belangenbehartiger, kiezen letselschade-slachtoffers voor de hoogste kwaliteit.